Különleges állat lopódzott a Knesszet mosdójába

Az óriási tüskéiről ismert tarajos sülhöz nem mertek közelíteni, megvárták, míg magától távozik. 

Nem mindennapi látogatóra lettek figyelmesek a Knesszet dolgozói vasárnap este — derül ki a Jerusalem Post cikkéből, ami szerint egy indiai tarajos sül lopódzott be észrevétlenül az épület egyik mellékhelyiségébe.

A felfedezést követően éjszakára nyitva hagyták az ajtókat, hogy a szokatlan vendég magától távozhasson. Hétfő reggelre el is tűnt a helyszínről.

„A tarajos sülnek olyan helyekre van szüksége, ahol ivóvizet és menedéket találhat. Odabent mindkettőre rálelt” — fogalmazott Amir Balaban, az Izraeli Természetvédők Közösségének munkatársa, aki szerint az állat általában kerüli az emberek közelségét.

„Ha valaki az elrettentése ellenére mégis közelítene hozzá, könnyen megsérülhet. Ebben az esetben pedig feltétlenül a sebek fertőtlenítésére van szükség, hiszen a tüskék általában koszosak” — tette hozzá Balaban az állatról, amely közel 35 centiméteres tüskéivel az oroszlán nagyságú ragadozókat is képes elrettenteni a természetben.

Boticellit idézték meg a firenzei zsinagóga újranyitásán – Videó

Ha csak egy napra is, de újra megnyitotta kapuit a reneszánsz-város zsinagógája, ahol stílusosan emlékeztek a Tóraadás ünnepére.