„Gyerekgyilkos IDF-katonát” ábrázoló hamis fotót távolított el a Facebook

A képről kiderült, hogy egy chilei rendőr szerepel, mire azonban levették, már sikerült elterjesztenie üzenetét, több mint 25 ezren osztották meg.

A Facebook eltávolított egy, a közösségi oldalon komoly „karriert” befutott  fotót, amely mellett felirat hirdette: „Izraeli katona megöl egy palesztin gyermeket”, miután az ismert Izrael-párti szervezet, az Im Tirtzu kiderítette, hogy a képen valójában egy chilei rendőr szerepel.

A képet több mint 25 ezer alkalommal osztották meg, mielőtt eltávolították volna – írja a The Jerusalem Post.

A fotó feltöltője, Nabil Ben H a profilja leírása szerint a tunéziai oktatási minisztériumban dolgozik.

A Facebook poszt félrevezető állítására először Yoseph Haddad izraeli-arab társadalmi aktivista hívta fel a figyelmet, aki figyelmeztette az Im Tirtzu munkatársait az üzenetre. Ők ezután felkérték a szervezet követőit, hogy jelentsék a problémát a közösségi oldal illetékeseinél.

יוסף חדאד – Yoseph Haddad on Twitter: „This is a post that was shared over 22,000 times in a day „An Israeli Soldier kills a Palestinian child”.There is only one problem – it’s not an IDF soldier- it’s a Chilean policeman.<<< pic.twitter.com/qK5jkbQ0S6 / Twitter"

This is a post that was shared over 22,000 times in a day „An Israeli Soldier kills a Palestinian child”.There is only one problem – it’s not an IDF soldier- it’s a Chilean policeman.<<< pic.twitter.com/qK5jkbQ0S6

„Büszkék vagyunk Yoseph Haddadra azért az bámulatos munkáért, amelyet Izrael érdekében végez” – nyilatkozta az Im Tirtzu. „Az arab szektor fontos hangja, aki integrációra és békére ösztönöz – bárcsak többek lennének olyanok, mint ő!”

Főleg online gyűlölködnek az antiszemiták Csehországban

Tavaly kétszer annyi zsidóellenes atrocitást regisztráltak, mint egy évvel korábban.