Egyre több az Irán-támogató Berlinben

Drasztikusan emelkedik azok száma, akik a német fővárosban élve az Izrael elpusztítására uszító síita rezsimet támogatják.

Német titkosszolgálati jelentésekből szemlézve a The Jerusalem Post azt írja, hogy tavaly már 40 olyan új berlini lakosról tartottak nyilván, akik nyíltan támogatják a nyugati világot, és benne kitüntetett helyen Izraelt ellenségként kezelő iráni rezsimet.

Összesen 214 riport került a lap birtokába, melyekből kiderül, hogy jelenleg 250 Hezbollah-aktivista és 70 Hamász-szimpatizáns él Berlinben.

A berlini titkosszolgálati jelentéseket tanulmányozva a lap arra emlékeztet, hogy vannak más erőszakos iszlamista csoportosulások is, akiknek lehetnek követői Németországban. Abban az országban, ahol a közelmúltban végre a Hezbollah szervezetét is terrorista csoportosulásnak minősítették.

A jelentést kitér egy 1996 óta Berlinben minden évben engedélyezett rendezvényre is. Az Al-Kudsz Brigád — mint az Iráni Forradalmi Gárda elitrészlege — előtt tisztelgő megmozdulást egyértelműen antiszemita eseményként írja le.

Irán kínai bankokon keresztül is finanszírozza a terrorizmust

Az iráni al Kudsz Brigádok olyan szervezeteknek biztosít fegyvereket és kiképzést, mint a libanoni Hezbollah, a Hamász és iraki síita milíciák.

A tavalyi berlini megmozdulásra készülve olyan felhívással éltek a szervezők, amely egyértelműen kifejezte a csoportosulás zsidóellenes attitűdjét — írja a lap, amely példaként a BDS-t támogató aktivitást említi.

Németország tavaly fogadta el törvényhozásában azt a határozatot, amely szerint a BDS nem más, mint az antiszemitizmus új formája.

Ulrike Becker, egy közel-keleti tudományos kutatóintézet, a Mideast Freedom Forum Berlin vezetője a jelenséggel kapcsolatban az izraeli lapnak adott interjújában kifejtette:

az Al-Kudsz felvonulások egyértelműen terjesztik az anticionizmust és az antiszemita propagandát egyaránt.

Becker felszólította a berlini szenátust, gördítsen jogi akadályt az esemény megrendezésének útjába. Mint hozzátette: fontos szembeszállni az antiszemitizmus minden formájával, mindegy, hogy balról, jobbról vagy iszlamista irányból is érkezzen.

Ha nem szorítjuk vissza, akkor kész a terep a erőszakos zsidóellenesség térnyerésére. 

— figyelmeztetett a kutató.

Mi a BDS-mozgalom és miért veszélyes Izraelre?

A bojkott-mozgalom igen is veszélyes, még ha papíron ezt szeretnék is megcáfolni. Gulyás Virág írása.