„Karanténharag” – keresztény gyülekezeti házat gyújtottak fel Amerikában

„Fogadjunk, hogy most már otthon maradtok, képmutatók!” – üzenték az elkövetők.

Gyújtogatás miatt indítottak vizsgálatot, miután leégett egy keresztény gyülekezeti ház Mississippiben — olvasható a Christian Post oldalán. A lángok szerda éjjel végeztek az Első Pünkösdi Gyülekezet épületével, Holly Springs városában.

A helyszínre érkező nyomozók eldobált festékes dobozokat találtak a földön, amikkel az elkövetők graffiti feliratokat készítettek.

A parkolóra azt írták: „Fogadjunk, hogy most már otthon maradtok, képmutatók!”

A gyülekezet pásztora, Jerry Waldrop azt mondta a sajtónak, nem tudnak arról, hogy lennének ellenséges szándékú rosszakaróik. A férfi átmeneti megoldásnak egy másik épület kibérlését nevezte meg.

Az esetet megelőzően a gyülekezet fellebbezést nyújtott be a városháza döntése ellen, amellyel a koronavírus elleni intézkedésekre hivatkozva megtiltották a hívek számára, hogy összegyűljenek — annak ellenére, hogy a kormányzó 10 főig korlátozva korábban megengedte ennek a lehetőségét. Április végén egy szövetségi bíróság a gyülekezetnek adott igazat, és úgy döntött, hogy a hívőknek joguk van összegyűlni, ha autóikban maradnak.

Terrorista merénylet egy texasi katonai támaszponton

Három amerikai katona meghalt, az elkövetőt azonnal agyonlőtték, egy másik elkövető még szabadlábon lehet, valahol a városban.