Lesz-e folytatása az Unortodoxnak?

A főszerepet alakító Shira Haas egy angol magazinnak nyilatkozott arról, hogy szeretne-e folytatást a sorozatnak. 

Március végén debütált a Netflixen az A másik út (Unortodox) című sorozat, amelyet Deborah Feldman azonos című önéletrajzi írása ihletett.  A négyrészes mini-sorozat egy fiatal nőről szól, aki megszökik egy szatmári haszid közösségből. A videómegosztó top 10-es rangsora alapján a sorozat Magyarországon is népszerű volt.

Shira Haas, aki a főszereplő Esty Shapirót alakítja, az angol Style magazinnak azt nyilatkozta, nem tud róla, hogy tervbe lenne véve folytatás, de ő szívesen továbbjátszaná a karaktert – írja az Algemeiner amerikai zsidó magazin.

„Kész vagyok bárkinek odaadni a producer telefonszámát, hogy vele beszéljék ezt meg. Szeretem Esty-t. Nagyon örülnék a folytatásnak, de tudom, hogy ez egy négyrészes sorozatnak készült. De ki tudja” – mondta az interjúban Shira Haas.

A Netflix dokumentumfilmje a sorozat forgatásáról: 

The Making Of Unorthodox | Netflix

Unorthodox is a German-American drama series loosely based on Deborah Feldman’s 2012 autobiography Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots. …

A sorozat producere, Anna Winger korábban azt nyilatkozta, nem kívánja folytatni a sorozatot annak ellenére, hogy van folytatása Feldman könyvének.

„Nem lesz folytatás, mert úgy érezzük, hogy elmondtuk a történetet. Mindig is mini-sorozatnak lett tervezve” – nyilatkozta Winger egy újságnak.

A producer azt is elmondta, hogy több projekten is dolgozik, amiben esetleg szerepelni fognak a sorozat szereplői.

Csak a rendhagyónak van hírértéke

Bevallom, elfogult vagyok a Netflix új, Unortodox című sorozatával szemben, mivel majd egy évtizedet éltem a filmben bemutatott haszid közösség vonzáskörzetében. Megyeri A. Jonatán írása.