Palesztin terrorista házát rombolta le az izraeli hadsereg

Az izraeli csapatok hétfő hajnalban lerombolták egy palesztin terrorista otthonát Ramallahtól északnyugatra, közölte az izraeli hadsereg Twitteren.

A műveletre azt követően került sor, hogy a Legfelsőbb Bíróság elutasította a terrorista családjának fellebbezését a bontási parancs ellen – írja az Új Kelet online.

Kasszem al-Karim Rajah Sibli (25) tagja volt annak terrorsejtnek, mely augusztus 23-án bombát robbantott egy turistahelyen Júdea és Szamáriában, megölve a 17 éves Rina Snerbet és megsebesítve apját, Eitan Snerb rabbit és testvérét, Dvirt.

Sibli szerezte be a pokolgéphez szükséges robbanószert valamint segített a bombakészítésben és részt vett az élesítésében.

A rombolási műveletre a palesztin arab Kobár faluban került sor. Amikor a csapatok hozzáláttak a munkálatokhoz, lázadás tört ki, több tucat palesztin autógumikat gyújtott fel, valamint kövekkel és Molotov-koktéllal dobálta az izraeli biztonsági erőket, akik tömegoszlató eszközökkel reagáltak.

A Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat december 18-án közölte, hogy az elmúlt hónapokban végzett razziák során Júdea és Szamária (Ciszjordánia) területén az izraeli biztonsági erők letartóztatták a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (NFPF) mintegy 50 tagját, felszámolva egy kiterjedt terrorista hálózatot.

A teljes cikket itt olvashatja el. Címlapfotónk illusztráció.

Javította a koronavírus-krízis a zsidó-arab kapcsolatokat?

Egy friss izraeli felmérés szerint közelebb kerültek egymáshoz, ugyanakkor a haredi közösség és az izraeli társadalom többi része közötti kapcsolatok érezhetően sérültek.