Nem akarta levenni horogkeresztes szájmaszkját egy vásárló San Diegóban

A férfi azt állítja, békés tiltakozásnak szánta az akciót.

Összetűzésbe keveredett múlt hét csütörtökön egy férfi San Diegóban egy üzlet személyzetével, miután horogkeresztes szájmaszkban ment vásárolni. A Jewish Telegraphic Agency szerint a vásárló az interneten is közzétett egy 14 perces felvételt, amin a helyi seriff helyetteseivel vitatkozik a kérdésben.

A médiában Dustin Hartként azonosított férfi azt mondta nekik: „Náci a kormányzónk. És most srácok ti is itt vagytok, hogy alátámasszátok az állításomat”.

Majd hozzátette: „Én csak szeretnék visszamenni dolgozni. Mást nem is tehetek, csak otthon ülök és rohadok. Ki akarok jutni a házamból, visszamenni dolgozni és produktívnak lenni”.

Az esetet követően pedig azt mondta az NBC San Diegonak, hogy ami történt, azt „100 százalékban egy békés tüntetésnek” szánta.

Hartot nem tartóztatták le a helyszínen, de további vizsgálatot folytatnak az ügyben.

Dr. Ida Rose Florez on Twitter: „.@kroger Looks like you have the opportunity to respond better @Vons to a customer signaling hatred in your #Santee Food4Less store. Our community is outraged. Are you? pic.twitter.com/eOW7wwWrxf / Twitter”

@kroger Looks like you have the opportunity to respond better @Vons to a customer signaling hatred in your #Santee Food4Less store. Our community is outraged. Are you? pic.twitter.com/eOW7wwWrxf

Pár nappal korábban egy másik amerikai üzletben azért kellett intézkedniük a biztonságiaknak, mert valaki Ku Klux Klanos kapucnival takarta el az arcát.