Tel-Aviv nem vár tovább, jövő héttől kinyithatnak az étteremek, kávézók

Nem vár a kormány engedélyére a tel-avivi polgármester, jövő héttől újranyithat a legtöbb étterem és kávézó, szigorú feltételek mellett – írja a Ynet News.

Tel-Aviv önkormányzata bejelentette tervét, miszerint a jövő hét végétől újra fogadhatnak vendégeket az éttermek és kávézók a városban, mert a polgármester szerint ez elengedhetetlen a gazdaság túléléséhez.

Netanjahu miniszterelnök hétfőn további enyhítéseket jelentett be, ezek közül néhány már hatályba is lépett, de arra nem mondott pontos dátumot, hogy az éttermek és kávézók mikor nyithatnak ki, csak annyit közölt a teljes kiszolgálást végző vendéglátóhelyek legkorábban május végét követően fogadhatnak vendégeket.

Enyhül a járvány, további könnyítések jönnek Izraelben

Hat hét után először megengedett a közvetlen családtagok látogatása, beleértve a nagyszülőkét is.

Az önkormányzati dokumentum, amelynek célja a vendéglátó ipar megmentése a pénzügyi összeomlástól, arra utal, hogy a vállalkozások képesek megfelelni a jelenlegi egészségügyi előírásoknak, a konyhák, a raktárak, a vendégtér és egyéb helyiségek fertőtlenítésével.

Az asztalok között kialakítják a kétméteres távolságot, az Egészségügyi Minisztérium szabályai szerint, és minden asztalt és széket fertőtlenítenek minden vendég után.

A helyektől azt is elvárják, hogy a bejáratnál és minden asztalon helyezzen el kézfertőtlenítőt.

A személyzet testhőmérsékletlt rendszeresen ellenőriznék, a felszolgálóknak pedig kesztyűt és maszkot kell viselniük és a megfelelő távolságot is meg kell tartaniuk a vendégtől.

Körülbelül 2500 étterem és kávézó van Tel-Avivban, amelyek több mint 70 ezer embernek adnak munkát. Az önkormányzat abban bízik, hogy a kiadott dokumentum alapján a vállalkozások képesek lesznek visszatérni a munkába, és teljes mértékben megfelelni az egészségügyi előírásoknak.

Ron Huldai polgármester közölte, nem vár a kormány utasításaira.

„Azt hiszem, ilyen számok mellett, Izraelnek vissza kell állítani a gazdaság működését. Remélem, hogy ez a dolog lezárul és tovább élhetjük az életünket. Nem én döntöm el, hogy mikor nyitnak újra, ez a kormány feladata, de amikor azt látjuk, hogy van megoldás, akkor magabiztosságot adhatunk a döntéshozóknak”

– mondta a polgármester.

Lilach Sapir, a Peacock Pub és a Mini Bar étterem tulajdonosa azt mondta a lapnak, hogy az éttermek és a kávézók újranyitása jót tenne a morálnak, visszatérne a normalitás Izraelben és Tel-Avivban.

Shai Berman, a Nemzeti Étterem Szövetség igazgatója szerint az éttermek nem tudnak 50 százalékon, vagy az alatt működni.

„A kormány becsapott minket. Megfelelünk az összes feltételnek, amit támasztottak, és cserbenhagytak. Látjuk, hogy újranyit az IKEA, a bevásárlóközpontok, a konditermek, ezért nem értjük, hogy minek miért tartanak bezárva”

– fogalmazott Shai Berman.

Közben a Helyi Önkormányzatok Szövetsége bejelentette saját tervét az éttermek, kávézók újranyitására. Eszerint nem fogják bírságolni azokat a helyeket, amelyek engedély nélkül helyeznek ki asztalokat és székeket a vendégeknek, sőt, azok bérleti díját is csökkentik, akik már rendelkeznek ilyen engedéllyel.

https://zsido.com/tancos-lakodalmat-meg-nem-de-eskuvot-mar-lehet-rendezni-izraelben/