Újra meghirdették a Miss Hitler szépségversenyt

Az ausztrál Rágalmazás Ellenes Bizottság arra kérte a versenyt rendező honlap tárhely-szolgáltatóját, hogy törölje a versenyt meghirdető oldalt. 

Az elmúlt két év botrányai után idén újra meghirdették a Miss Hitler szépségversenyt, ami arra bátorítja a nőket, hogy kihívó, náci-témájú szelfi-fotókat adjanak közre, amelyhez rövid okfejtésben csatolják, miért is szeretik Adolf Hitler Harmadik Birodalmát.

Az ausztrál Rágalmazás Ellenes Bizottság szeretné elérni, hogy a versenyt meghirdető honlapot töröljék – számolt be a Times of Israel.

Az elmúlt két évben egy orosz közösségi média oldalra tették ki a verseny kiírást, ami izraeli nyomásra törölte a bejegyzéseket.

Idén már saját honlappal jelentkezett a neonáci csoport, amelynek neve World Truth Historical Revisionism és a domainje a Go Daddy tárhely-szolgáltatónál van regisztrálva. A Rágalmazás Ellenes Bizottság arra kérte a céget, hogy törölje a neonáci oldalt, mivel az szembemegy a saját gyűlöletbeszéd-szabályozásukkal.

„Azok a szavak, hogy »beteg« és »gyomorforgató« nem tudják kellően szemléltetni, mennyire felháborító ez az egész. Nehéz ennél aljasabb dolgot kitalálni” – nyilatkozta az ausztrál szervezet, akik szerint a verseny gyilkosságra való felbujtás.

A honlap szeptemberig várja a náci témájú fotókat, amelyek közül a honlap olvasói választják ki a győztest.

„A holokauszt-tagadók és neonácik csúf antiszemitizmusának ilyen megnyilvánulása azt mutatja, hogy továbbra is vannak olyan szélsőséges csoportok, amelyek azon igyekeznek, hogy minél több fiatalt megnyerjenek az ügyüknek” – írta az ADC.