Idén is meghirdették a Miss Hitler szépségversenyt

A tavalyi botrány után idén is meghirdették az eseményt, amelyet egy portugál neonáci szervez egy orosz közösségi oldalon.

A Miss Hitler szépségverseny arra bátorítja a nőket, hogy szexi, náci-témájú szelfi fotókat adjanak közre, amelyhez rövid okfejtésben csatolják, miért is szeretik Adolf Hitler Harmadik Birodalmát.

Portugál lapértesülések szerint a virtuális rendezvény egyik főszervezője João Branco, egy 40 éves „revizionista”.

Tavaly — akárcsak idén is — a VKontakte nevű orosz közösségi hálón adtak elsődleges platformot a versenynek és a náci ideológia e különleges megfogalmazásának. Akkor a több mint félmilliárd felhasználóval rendelkező portál — amely a Facebook orosz megfelelőjének számít — közösségi felháborodás és sajtó nyilvánosság miatt úgy döntött, hogy blokkolja az eseményt.

Több százan szavaztak a „hitleri kultúra szépségeit” bemutató versenyen, amelyről feltételezhető, hogy 2016 óta minden évben próbál csinos szimpatizánsokat toborozni a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető eszméivel.

A nemzetközi versenyre eddig több országból jelentkeztek. Német, olasz, svéd, orosz, portugál, francia, kínai és japán lányok is megmérettettek már. 

Idén a verseny időpontját augusztusra tűzték ki, nem lennénk meglepve, ha záros határidőn belül ismét blokkolnák a VKontakt elérhetőségüket. A közösségi portál egyik alapítója ugyanis az a Vyacheslav Mirilashvili, aki az egyik legtehetősebb orosz-izraeli üzletember, Mikhael Mirilashvili fia.

A tavalyi eseményen több száz felhasználó szavazott és sok ezren látták a weboldalt. A jelentkezők a teljes nevüket használták, és kendőzetlenül írtak neonáci értékeikről, és azokról a szervezetekről, amelyekhez tartoznak.

A nők főleg olyan képeket küldtek magukról, ahol náci karlendítéssel pózolnak vagy náci emléktárgyakkal fotózkodtak.