Trump örül, hogy Kim Dzsongun él és virul

Az amerikai elnök szombaton üdvözölte az észak-koreai diktátor felbukkanását, Fenjan nukleáris leszerelésére azonban továbbra is csekély az esély.

Donald Trump a twitteren fejezte ki örömét Kim Dzsongun egészségével kapcsolatban, miután a média heteken keresztül találgatásokba bocsátkozott állapotáról, többen pedzegetve, hogy kómába került, sőt meg is halt, miután a tőle nem megszokott módon huzamosabb időre eltűnt a nyilvánosság elől.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombati napon Észak-Korea hírügynöksége szombaton azt jelentette, hogy Kim Dzsongun, a kommunista ország vezetője megjelent nyilvánosan május elsején egy műtrágyagyár felavatásán. A ceremóniáról fotók jelentek meg az állampárt – a Koreai Munkapárt – Rodong Szinmun című lapjában

Az amerikai elnök 2018 és 2019 során összesen háromszor találkozott az diktátorral, melyek során azonban sikertelenül próbálta meggyőzni atomfegyvereinek leszereléséről. Twitter üzenetében a következők írta : „Én például örülök, hogy visszatért, és jól van!”

Mindeközben a két ország kapcsolatához fűzött optimizmusra nem sok ok van, hiszen az USA azon törekvése, hogy Észak-Koreát nukleáris arzenáljának csökkentésére bírja, teljesen elakadni látszik.