Újra bombázta Izrael a Hezbollah szíriai állásait

Tizenkét órán belül két légitámadást is indított az izraeli légierő az Irán által támogatott libanoni terrorszervezet szíriai fegyverraktárai ellen. Izrael hivatalosan nem ismeri el a támadásokat, Damaszkusz pedig balesetnek próbálja beállítani a robbanásokat – írja a The Times of Israel.

Izrael egy fegyverraktárt támadott péntek reggel Szíria középső részén. A nagyon ritkának számító, nappali légitámadást hatalmas, másodlagos robbanások követték a földön a helyszíni beszámolók és felvételek szerint.

Ez az ötödik izraeli légitámadás volt két héten belül az Iránhoz köthető terroristák ellen Szíriában. Most 12 órán belül kétszer is támadták a Hezbollah állásait. Péntek hajnalban izraeli helikopterek bombázták a libanoni terrorszervezet egységeit a Golán-fennsík szíriai oldalán.

Egy szíriai emberi jogi megfigyelő szervezet közlése szerint a péntek reggeli bombázás Homsz közelében történt, amelyben a Hezbollah rakétáit és egyéb fegyvereit semmisítették meg.

Damaszkusz hivatalosan tagadja, hogy Izrael lenne felelős a robbanásokért, azt állítják, hogy emberi hiba okozta a balesetet, a lőszerek szállítása közben – derül ki a SANA szír állami hírügynökség jelentéséből.

Katonai szakértők szerint Szíria ezzel próbálja leplezni, hogy egy újabb izraeli légitámadás történt a területén. A hírügynökség szerint tíz ember sérült meg a robbanásokban.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Néhány órával korábban, nem sokkal éjfél után, izraeli helikopterek legalább öt rakétát lőttek ki Irán által támogatott fegyveresekre a Golán-fennsík szíriai oldalán.

„Az elfoglalt Golán légteréből az izraeli ellenség számos rakétával támadott állásokat a déli régióban”

– közölte a SANA.

A jelentés szerint a Kuneitra térségében történt támadásban senki sem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett.

„Tovább léptünk onnan, hogy Irán beszivárgását akadályozzuk Szíriába, most már az onnan való kiűzése a célunk, és nem fogunk leállni. Nem engedjük a stratégiai fenyegetés további növekedést a határ túloldalán, ezt nem nézzük tétlenül”

– nyilatkozta nemrég Naftali Bennett védelmi miniszter.

Szír hadsereg: Izrael célpontokat támadott Damaszkusz környékén

Állításuk szerint az izraeli gépek a szomszédos Libanon felett oldották ki rakétáikat a szíriai célpontok irányába.