Szír hadsereg: Izrael célpontokat támadott Damaszkusz környékén

Izraeli harci repülőgépekről indított rakétákkal mértek csapást egy Damaszkuszhoz közeli körzetre hétfőn kora reggel – közölte a szíriai hadsereg az MTI szerint.

A tájékoztatás szerint az izraeli gépek a szomszédos Libanon felett oldották ki rakétáikat a szíriai célpontok irányába. A szíriai légvédelem többségüket megsemmisítette. Egyes rakéták azonban a fővároshoz közeli helyeken becsapódva anyagi károkat okoztak. Áldozatok nincsenek – tették hozzá.

A támadásról a szíriai hadsereg további részleteket nem közölt, így az sem ismert, hogy mit vettek célba a gépek.

Izrael ritkán ismeri el, hogy gépei támadnak szíriai célpontokat, gyakran folyamodik ahhoz a taktikához, hogy Libanon légteréből indítja el a rakétákat.

A Times of Israel hozzáteszi, hogy Szíria rendszeresen vádolja Izraelt bombázások végrehajtásával, noha ezen állítások valóságtartalma „kérdéses”.

A múlt héten egy izraeli légitámadás a Szíriában lévő iráni, valamint az Irán támogatta erőket vette tűz alá Szíria középső részén a sivatagban, Palmüra (arab nevén Tadmur) közelében. Egy szíriai ellenzéki megfigyelőcsoport értesülése szerint a támadásban kilenc fegyveres meghalt, köztük hat külföldi.