A britek már naponta több mint 100 ezer tesztet végeznek

Jelentősen meghaladta a célként kitűzött napi százezret Nagy-Britanniában az új koronavírus okozta fertőzések megállapítását célzó szűrések száma – közölte pénteken a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a kormány szokásos napi sajtótájékoztatóján elmondta: előző nap 122 347 koronavírus-szűrést végeztek el országszerte.

Hozzátette: a szűrés kulcsfontosságú a Covid-19 járvány visszaszorítása szempontjából, sok más tényező mellett azért is, mert elősegíti a járvány megfékezését célzó intézkedések feloldását.

Hancock április elején jelentette be, hogy a hónap végére naponta legalább százezer koronavírus-szűrést kell elvégezni az országban. A cél elérhetőségét sokan kétségbe vonták, mivel még április közepén is 18-20 ezer volt a napi szűrések száma.

Boris Johnson miniszterelnök ugyanakkor nemrég azt mondta, hogy a céljuk a napi negyedmillió koronavírus-szűrés elérése.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a nemrég felépült Boris Johnson kijelentette: Nagy-Britannia túljutott az új típusú koronavírus okozta járvány tetőzésén, és a kormány hamarosan ismerteti az ország újraindításának terveit.

Nagy-Britanniában több mint egy hónapja csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése, valamint napi egy testedzés céljából lehet kimenni az utcára, és kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember nem tartózkodhat együtt közterületen.

Nagy-Britanniában meghaladta a húszezret az áldozatok száma

Egyes vélemények szerint Nagy-Britanniában akár 40 ezer halálos áldozata is lehet a Covid-19 járványnak.