Koreai vírusügyi vizsgálat egy keresztény felekezetnél

Vizsgálatot indított kedden a dél-koreai adóhatóság annál a keresztény felekezetnél, amelyet a koronavírus-járvány gyors elterjedéséért okolnak az országban – közölte a Yonhap hírügynökséggel egy névtelenül nyilatkozó forrás.

A Sincsondzsi gyülekezett becslések szerint 200 ezernél több hívet számlál. Általános az országban az a vélekedés, hogy miatta súlyosbodott a járványhelyzet az országban.

A Yonhapot tájékoztató forrás szerint az adóhatóságok szerte az országban vizsgálják a felekezet adópapírjait. Feltehetően azt akarják kideríteni, hogy alapítója, Li Man Hi kijátszotta-e az adótörvényeket vagy működtetett-e törvénytelenül  szektakasszát. Az adóhatóságnál nem kommentálták a Yonhap információit.

Dél-Koreában számottevően csökkenni kezdett az új fertőzéses esetek száma március második hetétől, miután a hatóságok széleskörű tesztelésnek vetették alá a Sincsondzsi követőit. A hatóságok mintegy 5200 fertőzéses esetet hoznak összefüggésbe a keresztény felekezettel, amely mintegy fele az összes azonosított (10 750) fertőzöttnek.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint Dél-Koreában 244-en haltak bele a koronavírus okozta Covid-19-betegségbe.

Senki sem tudja biztosan, mi történt Kim Dzsongunnal

Továbbra sincs biztos információ arról, hogy hová tűnt Kim Dzsongun, de a dél-koreai kormány tagadja, hogy a diktátor meghalt volna.