Késes terrortámadás Izraelben a mártírok emléknapján

Súlyos sérülésekkel kórházba vitték azt a 62 éves izraeli nőt, akit megkéselt egy 19 éves palesztin fiatal Kfar Szaba városban – írja a The Times of Israel. Egy fegyveres civil lőtte le a támadót, aki súlyosan megsebesült. A terrortámadást Jom Hazikaron, vagyis az Emlékezés Napján követték el.

A támadás az ország középső részén lévő Kfar Szaba városban, egy bevásárlóközpont közelében történt. Palesztin lapinformációk szerint a fiatal palesztin a ciszjordániai Tulkaremból érkezett, nevét a hatóságok még nem tették közzé.

A késes támadást észlelte egy fegyveres civil, más források szerint biztonsági őr, aki rálőtt a terroristára. A megsebesített nőt súlyos állapotban vitték egy közeli kórházba. A támadót egyes hírek szerint súlyos, más hírek szerint könnyebb sebesüléssel vitték Ramat Ganba, a Sheba kórházba.

Israeli Women Stabbed on Israel’s Remembrance Day

Articles: https://www.i24news.tv/enLive: https://video.i24news.tv/page/live?clip=5a94117623eec6000c557fec Replay: https://video.i24news.tv/page/5ab2981123eec…

A támadás percekkel azután történt, hogy Netanjahu beszédével elkezdődött a hivatalos állami megemlékezés a jeruzsálemi Herzl-hegyen Jom Hazikaron, az Emlékezés Napja alkalmából, amikor az ország az elesett izraeli katonákra és a terrortámadások áldozataira emlékezik.