Növekszik Izrael támogatottsága Afrikában

A zsidó államot támogató parlamenti képviselőket tömörítő hálózat zsidó-keresztény értékek mentén működik.

Három új frakcióval bővült Afrikában az Izrael Szövetségesei Alapítvány (IAF) — közölte szerdán a Jerusalem Post. Mindhárom részleget olyan parlamenti képviselők vezetik, akik zsidó-keresztény értékek mentén szeretnék megerősíteni hazájuk kapcsolatát Izraellel.

A szervezet Nigériában, a Kongó Köztársaságban és a szomszédos Kongói Demokratikus Köztársaságban szerzett új tagokat.

„Olyan lehetőségeket tárunk fel, amelyekkel Izraelt támogató határozatokat és törvényjavaslatokat alkothatunk. Mindezeken túl az antiszemita és anticionista tevékenységekkel szemben határozottan ki fogunk állni”

— ígérte Henriette Wamu Ataminia, a Kongói Demokratikus Köztársaságban alapított szervezet vezetője.

A zsidó államot támogató afrikai parlamenti képviselőket tömörítő hálózat élére nemrég Scott Mwanza püspököt nevezték ki. Vezetésével szeretnék, ha a kontinens országai közül minél többen támogatnák Izraelt az ENSZ-ben, valamint úgy döntenének, hogy áthelyezik nagykövetségeiket Jeruzsálem városába.

Az Izrael Szövetségesei Alapítványt 2006-ban alapították meg — azzal a céllal, hogy közös platformot jelentsen világszerte olyan parlamenti képviselők és törvényhozók számára, akik támogatják Izrael Államának létezését és működését. Világszerte több mint 40 országban működik jelenleg.

Izraeli segítség Afrikának a vírus ellen

Megkétszerezett erőfeszítéssel végzik munkájukat ezekben a napokban izraeli szakemberek azért, hogy minél jobban segíthessenek tíz afrikai ország sok százezer lakosának tiszta vízhez és áramhoz jutni.