Izrael szépsége is önkéntesnek állt a koronavírussal szembeni harcban

Moran Atias másfél hónappal ezelőtt tért vissza hazájába Los Angelesből, hogy segítsen honfitársain.

Az olaszországi megbetegedések számát látva érezte úgy, hogy cselekednie kell — ezt írta Moran Atias izraeli modellről a Jerusalem Post, amely szerint a híresség egy Tel Aviv-i kórházban önkénteskedik.

A 39 éves szépség elsőként Olaszországban tett szert nagy népszerűségre, ahol televíziós műsorvezetőként és színésznőként is dolgozott.

Los Angelesből másfél hónappal ezelőtt tért vissza Izraelbe, hogy családja közelében lehessen. Szülőhazájában önkénteskedni is kezdett, egyes felvételeken látható, ahogy védőfelszerelésben éppen vizet ad a betegeknek vagy éppen ágyneműhuzatokat cserél.

Egyszer viccesen megjegyezte, hogy mivel csak a szemei látszódnak, senki nem ismerheti fel őt.

Az izraeli önkénteseket vezető Anat Gafni elmondása szerint a magas fertőzési arányok miatt sok önkéntes nem hajlandó kockáztatni a koronavírus idején, ezért Atias hozzáállása különösen példaértékű.

„Úgy gondolom, hogy az embereknek megmutathatom ezáltal, hogy ők is önkéntesnek állhatnak. Ez egy esély, hogy az öltözékemen kívül másra fókuszáljanak”

— fogalmazott Atias, aki 2010-ben Haitin is segített a földrengés sújtotta területeken.

Gal Gadot karantén-dala 25 híres baráttal

Huszonöt sztárral énekelte közösen John Lennon Imagine című dalát az izraeli színésznő, aki hatodik napja van otthoni karanténban.