Több a fertőzött már Törökországban, mint Iránban

Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint szombatig az országban már több, mint 82000 esetet regisztráltak, ezzel a Közel-Kelet régiójában Törökország a legfertőzöttebb. 

A török egészségügyminiszter, Fahrettin Koca szombaton kijelentette, a járvány kirobbanása óta először a Közel-Kelet régiójában nem Iránban, hanem Törökországban a legmagasabb a koronavírus-fertőzöttek száma — írja az Algemeiner.

csak az elmúlt 24 óra alatt 3783 új fertőzöttet regisztráltak, amivel csupán néhány száz esettel marad el a kínai számoktól, ahonnan a vírus eredetileg elindult.

Koca hozzátette, 121 ember vesztette életét az országban, ezzel a törökországi halálos áldozatok száma 1890-re emelkedett.

A belügyminisztérium a kezdeti lassabb reagálás után most azzal is igyekszik megfékezni a járványt, hogy kiterjeszti az utazási korlátozásokat. A következő két hétben újabb 31 város között tiltják be a közlekedést.

Habár a mostani adatok alapján a Közel-Kelet legjobban sújtott államává vált Törökország, azért akadnak biztató jelek is:

10.453 embert, köztük az ország egyik leghíresebb sportemberét, Rustu Recber futball kapust is gyógyultnak nyilvánítottak.

A koronavírus kényszerítheti térdre az iráni rezsimet?

Elemzők szerint a világjárvány Iránban közölt adatai — 78 ezer fertőzött mellett 4900 halott —  mögött valójában legalább nyolcszor (!) annyi érintett van.