Tel-Aviv, ahogy még sosem látta

Az izraeli hadsereg egy volt pilótája szemén keresztül tárul elénk a Közel-Kelet egyik legdinamikusabb városának elgondolkodtató magánya. 

Amir Hodorov, aki negyed századon keresztül pilótaként szolgált az Izraeli Védelmi Erők kötelékében, az Israel21c.org magazinnak adott interjút a napokban. A gyerekkora óta fotózással is foglalkozó Hodorov Izraelben ismert művésznek számít, főleg a város és az egyének viszonyát ábrázoló alkotásaival.

A koronavírus miatt megbénult Tel-Avivban készült képei felkavaróak és elgondolkodtatóak — különös látleletét adják a 21. század eddigi legnagyobb társadalmi és egészségügyi kihívásaival szemben teljesítő világvárosnak. 

„A válság okozta szomorúság és az üresség számomra legjobban a Magen David téren érződött. Ott általában a különféle emberek keveredéséből egy nagyon különleges energiát lehet megfigyelni. Most az üresség és téren lévő sok színes szék eltűnése is furcsaságot ébresztett bennem” — idézte fel a művész.

Magen David tér, Tel Aviv – Fotó: Amir Chodorov

A fotós képei közül kiemelkedik az a válogatás is, amelyet a mindig nyüzsgésről ismert bevásárló központokról készített. A művész szerint az épületekben a szokásos gyerekzsivaj, a kávéházi csörömpölés és az emberek folyamatos duruzsolása és vitái után

most az a fajta csendesség honol, amelyben felsejlik az az építészeti érték is, amely az általános hétköznapokban sosem látható.

A 13 képet tartalmazó válogatást itt szemlélhetik meg:

13 photos of eerily empty Tel Aviv during corona crisis

Horrifying heat waves, torrential rains and even wars don’t stop the hustle and bustle of Tel Aviv. But the coronavirus crisis has brought Israel’s non-stop city to a standstill – and the results are a sight to behold.