Szakáll-kompatibilis maszkok készülnek Izraelben

Börtönökben is gyártják azt a pamutból készült maszkot, amelyet mosás után újra lehet használni, és tökéletesen alkalmazható vallásos zsidó közösségek számára is.

A védelmi és az egészségügyi minisztérium közös kezdeményezésével és támogatásával gyártanak olyan maszkokat Izraelben, amelyeket tucatnyi alkalommal lehet használni — írja a The Times of Israel.

Az innovatív projekt kivitelezése már napok óta zajlik, eddig már több mint 10 műhelyben — közöttük börtönökben is — készülnek kiváló minőségű, pamutból gyártott maszkok.

Mint arról a Neokohn is beszámolt, Izraelben a korábbi drákói szigor után vasárnaptól némi könnyítéseket vezettek be a lakosság számára. Ezzel együtt továbbra pénzzel büntetendő kihágásnak minősül, ha valaki maszk nélkül hagyja el otthonát.

Így indul újra az élet Izraelben

A koronavírus elleni küzdelem hosszú hetei után vasárnap a vallási életet és sporttevékenységet érintő enyhítő intézkedések léptek életbe.

Az állami támogatással indult kezdeményezés egyik operatív vezetője szerint a maszkok iránt most hatalmas kereslet van szerte a világban, és várhatóan ez így is lesz a következő hónapokban is, ezért is ajánlják a terméket, amelyet forgalmaznak majd kiskereskedésben is.

Amit Ben-Kish elmondta: tervek szerint hamarosan a boltokban is árulják majd, kedvező áron (2 dollár/darab) a hazai készítésű terméket. „Ezeket már gyártottuk gyerek- és felnőtt méretre is, most pedig kifejezetten nagy méretet is kínálunk szakállas emberek részére” — tette hozzá.