Lenácizták az otthonmaradásra felszólító zsidó kormányzót

Elérzékenyült Jared Polis, Colorado első zsidó és első meleg kormányzója, amikor egy sajtótájékoztatón megkérdezték, mit szól hozzá, hogy nácinak nevezték a járvány miatt elrendelt szigorú, otthonmaradásra felszólító intézkedései miatt – írja a JTA zsidó hírügynökség.

„Amerikai zsidóként, aki elvesztette családját a holokausztban, megsértenek bármilyen összehasonlítással a nácizmushoz. Azért cselekszünk, hogy életeket mentsünk. Ez pontosan az ellentéte 6 millió zsidó és sok cigány, katolikus, meleg, leszbikus, orosz és mások lemészárlásának” – jelentette ki Jared Polis elcsukó hangon, ahogy az az alábbi felvételen is látható.

A demokrata politikus 2018 óta Colorado első zsidó kormányzója, aki nyíltan meleg is.

https://www.youtube.com/watch?v=3ODhN3B_DuE

„Sokfelé riportot lehet hallani errefelé, például arról, hogy szomszédok egymást jelentgetik fel, mert nem követik az utasításokat, vagy sok az elégedetlenkedő a bevezetett utasítások miatt, amelyeket zsarnokinak neveznek, és a nácizmushoz hasonlítanak. Hogyan reagál erre, mit tud mondani azoknak, akiket kifejezetten zavar a „maradj otthon” rendelet?” – kérdezte a riporter a kormányzót.

Korábban a coloradoi közgyűlés ellenzéki vezetője, Patrick Neville is nácizmusnak nevezte egy interjúban a „maradj otthon” rendeletet. Egy konzervatív rádió műsorában beszélt az intézkedésről, amelyet „gestapós” mentalitásúnak nevezett.

Jared Polis ezzel szemben úgy véli, hogy az otthonmaradás szabályait megszegők saját maguknak és szeretteiknek tesznek rosszat, valamint hozzájárulnak az államot is érintő gazdasági nehézségek elhúzódásához.

A kormányzó szerint továbbra is az a legjobb, ha mindenki otthon marad és csak a legszükségesebb esetben hagyja el a házát. Ezzel hamarabb tudnak ismét kinyitni, hamarabb lesz több szabadság.

Amerikai tisztifőorvos: május előtt nincs újrakezdés

Donald Trump munkacsoportot hoz létre a gazdasági újraindítás lehetséges időpontjának és körülményeinek megvizsgálására.