Karantén-randi — új csoport hozhatja a társkereső oldalak reneszánszát

Az izraeli Ben Lang korábban a Hummusz Nemzetközi Napját találta fel, most a magányos szíveken segítene barátaival.

Vannak, akik egyedül töltik a hetek óta tartó karantént, és vannak, akik társukkal vészelik át ezt a különleges időszakot. Míg vannak, akik örülnek, hogy több idejük jut szerelmükre, mások párjuk újonnan előbukkanó szokásaira panaszkodnak. És ott vannak azok is, akik sokat adnának azért, hogy ilyesmi miatt panaszkodhassanak. Utóbbi kategóriába esnek azok a zsidó fiatalok is, akik nemrég létrehozták a CoronaCrush nevű Facebook csoportot.

Izraeli és amerikai zsidó fiatalok egy csoportja ugyanis — otthonaikba zárva — elérkezettnek látták az időt arra, hogy létrehozzanak egy újabb, modern online „matchmakert” (azaz kerítő vagy házasságszerzőt).

„A barátaimmal épp a Zoomon lógtunk” — mesélte Ben Lang, a csoport egyik adminisztrátora a The Times of Israelnek. „Egy csomó csoportot láttunk, ami az embereket akarja összekötni, és arra gondoltunk, hogy egy randis verziót is okos dolog lenne megalkotni”.

„Mind a hatan hozzáadtunk barátokat, és az emberek elkezdtek posztolni az ő barátaikról. Futótűzszerűen terjedt a dolog”.

A csoport létszáma végül egy héten belül elérte a 3 ezret. A többség 24 és 35 év közötti, és Izraelben vagy New Yorkban él — de Kaliforniából, Londonból és Párizsból is csatlakoztak a projekthez, ami Langnak nem az első sikere. A 26 éves tel-avivi fiatalember „alapította meg” a Nemzetközi Hummusz Napot is, amivel egy másik szerelmének áldozott.

Most a hummuszt félretette, és egy ideje csak a Facebook csoportra koncentrál, ahol az adminok minden jelentkezőt megszűrnek, hogy a csatlakozni kívánó személyek biztonságát megőrizzék. A csoportleírás szerint az egymásra találást követően mindenki Zoomon keresztül folytathatja az ismerkedést.

„Hallottunk már pár vicces sztorit olyan párokról, ahol az egyikük ételt rendelt magának, valamint a másik házához is, hogy utána együtt egyenek a Zoom előtt”

— mesélte Lang, aki szerint már akkor megérte létrehozni a csoportot, ha csak egy szerelmespár egymásra talál.

Pink és kisfia is elkapták a koronavírust, de már jól vannak

A zsidó származású amerikai popsztár egymillió dollárt adományozott a betegség elleni harcra.