Újabb 9 halott és 817 azonosított fertőzött van Magyarországon

Meghalt 9 beteg, és egy nap alatt 73-mal nőtt, így 817-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – írta a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

Közölték: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunyt 9 ember – valamennyien idősek voltak – krónikus betegséggel küzdött. A koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma 47-re emelkedett.

Kiemelték: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az oldal adatai szerint 71-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 14 997-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 23 746.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (345 ember) és Pest megyében (153) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (39), Győr-Moson-Sopron megye (36), Szabolcs-Szatmár-Bereg (34) megye és Csongrád megye (32). Az ország keleti felében Békés (9), Borsod-Abaúj-Zemplén (7) és Heves (4) megyében tíznél is kevesebb fertőzött van. Utóbbi megyében van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Magyarország: 678 fertőzött, újabb hat halott

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.