Magyarország: 678 fertőzött, újabb hat halott

Meghalt hat krónikus beteg a koronavírus-járványban, közülük öten 77 év felettiek voltak, a fertőzöttek száma 678-ra nőtt – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben az MTI szerint.

A közlemény szerint a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.
Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A honlapon elérhető információk szerint a gyógyultak száma 58, 11 399-en vannak hatósági házi karanténban és 19 424 mintavételt végeztek. Az elhunytak száma 32-re nőtt.

Már purimkor terjedhetett Londonban a koronavírus

Egy brit immunológus szerint közösségi szokásaik miatt logikus, hogy az angol zsidók nagyobb arányban veszélyeztetettek.