Olaszország: a járványgörbe elkezdett lefele ívelni

Hatszázhattal nőtt az elmúlt egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely elérte a 17 127-et – közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 880-nal emelkedett, amely a legalacsonyabb adat március 10. óta.

A halottak száma csökkent a hétfői 636-hoz képest, de magasabb a vasárnap mért 525-nél. Az azonosított fertőzöttek száma egy nap alatt a felére csökkent a korábbi 1941-hez képest.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a járványgörbe elkezdett lefele ívelni. A Közegészségügyi Hivatal (Iss) mégis óvatosságra intett, hangsúlyozva, hogy ennek megerősítéséhez a következő napok adatai is szükségesek.

Az egészségügyi hatóságok felszólították az olaszokat, továbbra is tartsák tiszteletben az óvintézkedéseket, máskülönben az eddigi erőfeszítések meghiúsulnak.

Lengyelország a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egészségügyi támogatást nyújt Olaszországnak és San Marino Köztársaságnak, az első szállítmányban kedden húszezer liter fertőtlenítőszert küldtek mindenekelőtt, az észak-olaszországi Veneto tartomány kórházainak – közölte a lengyel külügyi tárca.

A lengyel fővárosban üzemelő Polfa Tarchomin állami tulajdonú gyógyszergyár által előállított fertőtlenítőt tartalmazó szállítmány indulásakor Marcin Przydacz külügyminiszter reményének adott hangot, hogy az európai országok kölcsönös szolidaritása segít a koronavírus okozta válság legyőzésében – olvasható a közleményben.

Olaszországban változatlanul drámai a helyzet

Még mindig hétszáz felett van a naponta elhunytak száma.