Trump figyelmeztetése szerint a „legkeményebb hét” áll az Egyesült Államok előtt

Az elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államok olyan időszakához érkezett, amely „nagyon szörnyűnek ígérkezik”.

Donald Trump amerikai elnök szombaton arra figyelmeztetett, hogy az amerikaiak a „legkeményebb hét” előtt állnak a koronavírussal folytatott küzdelemben, és „sok haláleset lesz”, mivel a megerősített vírusfertőzések száma továbbra is növekszik – írja az i24NEWS.

A Fehér Házban a koronavírus munkacsoport eligazításán az elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok olyan időszakához érkezett, amely „nagyon szörnyűnek ígérkezik”, „néhány igazán rossz számmal”.

Trump bejelentette, hogy New Yorkba „mintegy ezer, a hadsereg kötelékébe tartozó személy – ápolók, orvosok és sokan mások érkeznek, mert erre van szükségük”, míg további katonai egységeket hamarosan máshová csoportosítanak át, hogy segítségére legyenek a kormánynak.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint eddig az Egyesült Államokban 278 458 megerősített COVID-19 esete volt és több mint 7000 halálesetet jegyeznek.

Trump korábban kijelentette, hogy nem fog védőmaszkot viselni, annak ellenére, hogy az orvosi ajánlás ezt javasolja az amerikai állampolgároknak.

Az elnök csütörtökön bejelentette, hogy a védelmi termelési törvény keretében kívánja megoldani a lélegeztetőgépek gyártásával kapcsolatos ellátási kérdéseket, egyúttal biztosítani, hogy az amerikai cégek több védőmaszkot állítsanak elő, a CNN szerint.

Trump: „Ez a vírus elleni háború történelmi fordulópontja”

Amerikában eddig több mint egymillió amerikain végeztek vírustesztet, immár naponta több mint százezer embert tesztelnek.

A német belügyminiszter közben „modern kori kalózkodással” vádolta az Egyesült Államokat, miután állítólag egy 200 ezer védőmaszkból álló, Németországba tartó szállítmányt irányítottak át.

A berlini önkormányzat szerint a berlini rendőrség rendelte el a N95 maszkok szállítását, de a rakományt Bangkokban „elkobozták” – tudósít a BBC.