Anne Frank videonaplója a YouTube-on

Videonapló formájában mutatja be Anne Frank naplóját a YouTube-on a hollandiai Anne Frank Alapítvány.

Luna Cruz Perez 13 éves színésznő meséli el rövid videókban a 75 éve lágerben elpusztult zsidó kislány történetét.

Az 1944. augusztus 4-ig tartó eseményeket a napló alapján 15 részben mutatja be Anne szemszögéből az alapítvány YouTube-csatornáján. Az amszterdami ház rejtekéből ezen a napon hurcolták el a kislányt és családját a nácik. A sorozattal a fiatalokhoz próbálják közelebb vinni Anne történetét.

Anne Frank video diary | Trailer | Anne Frank House

What if Anne Frank had a camera instead of a diary?SUBTITLES: Dutch, English, French, German, Hebrew, Japanese, Portuguese, Russian and Spanish.Follow Anne F…

Anne Frank 1929. június 12-án született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült. Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne.

Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. Anne Frank 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik.

75 éve fedezték fel a nácik Anne Frank amszterdami rejtekhelyét

Anne Frankot és családját 1944. szeptember 3-án deportálták Auschwitzba.