Az amerikai tévék megszakították egy Trump-beszéd közvetítését

Hétfőn szinte az összes nagy tévétársaság 20 perc után félbeszakította Donald Trump sajtótájékoztatójának közvetítését. Úgy látták ugyanis, hogy az elnök megkérdőjelezhető hitelességű kijelentéseket is tesz, ami akár emberi életekbe is kerülhet a járvány idején.

Donald Trump egy napokban tartott sajtótájékoztatón elvesztette a tévénézők jelentős részét, amikor szinte minden nagyobb televíziós csatorna félbeszakította az elnöki beszéd közvetítését, a Fox News kivételével – írja az AP nyomán a Media1 portál.

A Fehér Ház koronavírusért felelős munkacsoportjának eligazításait a televíziós csatornák eddig általában az elejétől a végéig és élőben adták le. Ebben az esetben azonban a nagy tévétársaságok közül az ABC, a CBS és a NBC 20 perc után megszakította a sajtótájékoztató közvetítését, és más műsort kezdtek el sugározni.

Az MSNBC szóvivője így nyilatkozott az esetről: „Megszakítottuk az adást, mert az elhangzó információk már nem voltak hasznosak, értékesek a közegészségügy körüli, folyamatban lévő vitához.”

A Media1 ezzel kapcsolatban felidézi: egy ideje már téma az amerikai sajtóban, hogy Trump felelőtlen kijelentéseket tesz, és ezzel emberi életeket tesz kockára a világjárvány idején. A The Independent szerint Donald Trump a sajtótájékoztatók során számos megkérdőjelezhető, vagy akár hamis kijelentést tesz.

Egyebek mellett Trump azt állította, hogy a koronavírus (COVID-19) kezelhető egy közönséges malária elleni gyógyszerrel. Ezt a szert azonban az egészségügyi szakértők nem hagyták jóvá ilyen célra.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Pánik: Amerikában a vírus miatt viszik a lőfegyvert, mint a cukrot

A járvány kitörésével egy időben megnégyszereződött az amerikai fegyverboltok forgalma.