Koronavírus: otthoni teszteket fejleszt az izraeli gyorsteszt kidolgozója

Az izraeli BATM laboratóriumi tesztje jelenleg 50 perc alatt képes kimutatni az eredményt.

Újabb fejleményekről adott hírt az Israel21C nevű hírportál a koronavírushoz kapcsolódó egészségügyi teszteket illetően. A lap Dr. Zvi Maromot idézte, aki szerint a nyálmintával működődő „50 perces teszt” gyártását felgyorsították, és az otthoni teszteket is fejlesztik.

„Nyilvánvalóan elárasztottak a megrendelésekkel, de szerintem néhány héten belül képesek leszünk arra, hogy mindenkinek szállítsunk a készletekből, aki igényt tart rá” — fogalmazott múlt héten.

Elmondása szerint európai kutatóintézetekkel együttműködve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tömeggyártáshoz megfelelő áron tudják előállítani a teszteket.

Heteken belül elkészülhet a koronavírust veszélytelenítő izraeli vakcina

Enyhe náthára csillapíthatja a koronavírus-fertőzés tüneteit a felnőtteknek és gyerekeknek is adható szájspray.

Egyúttal bejelentette: otthoni teszteket is fejlesztenek. Reményei szerint ezeknek a tömeggyártása 3-4 hónapon belül veheti kezdetét — és abban az esetben is jól jöhet, ha addig lecseng a koronavírus első hulláma, hiszen „valószínűleg ismét meg fog látogatni minket a jövőben”, és akkor már otthon tesztelhetik magukat az emberek.

„Szeretnénk segíteni abban, hogy otthon tesztelhesd magad, így ha egészséges fiatal vagy, otthon is felépülhetsz, és csak akkor kell orvost hívnod, ha tényleg rosszul érzed magadat” — hangsúlyozta az orvos.

„Olyan kutatást is figyelünk jelenleg, amely szerint különbséget lehet tenni a már megfertőzött páciensek között, azt illetően, hogy kik lesznek súlyosan betegek és kik vészelik majd át jobb állapotban. Ha ez így van, a kórházakban és kezelések során sokat tehetünk. Mindez pár napon belül eldőlhet” — vetette előre bizakodóan Dr. Marom.