Már 187 magyar fertőzöttről tudunk

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 187-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra kedden feltett közleményben.

A közlemény szerint a járvány a csoportos megbetegedések szakaszában jár, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus – tették hozzá.

A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és mindenki, aki teheti, maradjon otthon, és tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat – hangsúlyozták.

A Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma 187, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 173 magyar állampolgár. A gyógyultak száma 21, 8-an belehaltak a betegségbe, karanténban 92-en vannak, és 6113 mintavétel történt.

Orbán: „Minél többen működünk együtt, annál több életet tudunk megmenteni”

A felhatalmazási törvény sürgős elfogadásának lehetőségéről vitázott a Ház, melyet végül nem szavaztak meg.

A vírus hazai nyolcadik áldozata egy 80 éves, krónikus betegségben szenvedő férfi volt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn sajtótájékoztatón közölte, hogy az országban 1 millió 500 ezer maszk van, további heti 25 ezer kerül legyártásra. Kesztyűből 20 millió pár áll rendelkezésre, lélegeztetőgépből pedig 2560 darab van jelenleg.

Szabad kórházi ágyból több mint 24 ezer van, és 139 ezer főt tud az állam rendfenntartásra igénybe venni.

Újabb áldozatot szedett a koronavírus Magyarországon

Egy 80 éves, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el a koronavírussal fertőzöttek közül.