Hihetetlen: Vuhanban két héten belül feloldják a karantént

A koronavírus-járvány lecsengésének köszönhetően hamarosan feloldják a több mint két hónapja életben lévő legszigorúbb korlátozásokat a vírus kiindulópontjának tartott 11 milliós kínai városban – írja a South China Morning Post.

Egyre inkább visszatér az élet Vuhanba, a város két fő autógyára, a Dongfeng Toyota és a Dongfeng Motor már hétfőn újraindította a gyártósorokat.

A 60 milliós Hupej tartományban már szerdától feloldják az autós korlátozásokat azok számára, akik a tartományi kormány által kiadott igazolással, egy QR-kóddal igazolják, hogy egészségesek.

Vuhanban pedig, ahol először jelent meg a koronavírus, két héten belül feloldják a karantént – jelentette be a helyi vezetés.

A nagyobb kínai városok, mint például Sanghaj és Sencsen, közölték, hogy aki Hupej tartományból érkezik és QR-kóddal igazolja, hogy egészséges, nem kell kéthetes otthoni karanténba vonulnia, hanem azonnal visszatérhet a munkahelyére.

A 60 milliós tartomány több mint két hónapig volt lezárva drákói szigorral, hogy megfékezzék a járványt, és úgy tűnik, ez sikerült is.

China’s community life cautiously returns to normal as new coronavirus cases drop

Subscribe to our YouTube channel for free here: https://sc.mp/subscribe-youtubeWith fewer newcoronavirus infections reported in recent days, life is slowly s…

Li Keqiang, a védekezésért felelős csoport vezetője hétfőn azt mondta, hogy a helyi járvány nagyjából véget ért, de sporadikus kitörések még előfordulhatnak.

Múlt héten a központi vezetés arra szólította fel Vuhant, hogy lépésről-lépésre indítsa újra a gazdaságot, Hupej tartományt pedig arra, hogy enyhítsen a lezárásokon.

Ahogy az új esetek száma folyamatosan csökken az egész országban, a Hupejbe küldött orvosok és ápolók már múlt héten megkezdték a hazatérést.

Pekingben most a fókusz a gazdaság újraindításán van, a központi kormány adókat és egyéb kötelezettségek csökkent a kis-és középvállalkozások számára, hogy megakadályozza a tömeges elbocsátásokat és csődöket.

 A Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint Kínában (Hongkong és Makaó nélkül), ahol a járvány tavaly év végén elkezdődött, 81 545 esetet tartanak nyilván, 3281-en haltak meg és 73 266-an gyógyultak meg.

A Vuhani Egyetem professzora, Qin Qianhong is a karantén feloldását sürgette.

„Olaszországon kívül nincs még egy ország, amely ilyen szigorú lezárásokat vezetett volna be. Sok ember már több mint hatvan napja a lakásába van zárva, ez komoly mentális problémákat okozhat”

– fogalmazott a professzor.

Azután, hogy néhány napig nem volt megerősített új fertőzés Wuhanban, kedden egy újabb eset derült ki. Egy helyi kórház orvosa, ami felveti a veszélyét egy újabb helyi kitörésnek az intézményben.

Már több vírushalott van Olaszországban, mint Kínában

Az elmúlt 24 órában 427-tel 3405-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma.