Rendőrök ürítettek ki egy jesivát Tel-Avivban

Több, mint kétszáz embert távolítottak el a rendőrök egy tel-avivi haredi iskolából, mert az intézmény a tiltás ellenére üzemelt – írja a The Times of Israel. Az egészségügyi miniszter most újra elrendelte az összes ilyen iskola bezárását.

Az izraeli egészségügyi minisztérium rendeletet adott ki, hogy zárják be az összes haredi tanintézményt, miután számos ilyen intézmény megsértette a korábban bevezetett szabályozást, amely az iskolák bezárásáról szólt.

A bezárási rendelet vonatkozik az óvodákra, általános iskolákra, a Beit Jakov hálózat iskoláira, a jesivákra és a női vallásos iskolákra is.

Tel-Avivban a rendőrség több, mint kétszáz embert távolított el egy haredi iskolából, mert megszegték a kormány rendeletét amely korlátozza a gyülekezést a koronavírus terjedésének megállítása érdekében.

„Bejelentést kaptunk egy illegális gyülekezésről egy oktatási intézményben. A helyszínre érő rendőrök több mint 200 embert találtak ott, ami a törvény megsértését jelenti, ezért feloszlatták a csoportot”

– közölte a rendőrség.

Az izraeli hadsereg luxusszállodákat alakít karanténná

Izraelben most a a katonaság felel a járványügyi feladatok jelentős részéért.