Izraeli Nobel-díjas biofizikus szerint végéhez közeledik a járvány

Michael Levitt nem tartja magát prófétának, de úgy véli, hogy közeleg a világjárvány vége, egyúttal óva inti attól a kormányokat, hogy ne hozzanak óvintézkedéseket — olvasható a Mandineren.

A izraeli Nobel-díjas Michael Levitt biofizikus hazáját méltatta a megelőző intézkedésekért. A The Jerusalem Post-ban megjelent keddi írásban arról is beszélt, hogy a legtöbb ember természetes immunitással rendelkezik a koronavírus ellen. Szerinte az, hogy Kínában a fertőzés üteme lelassul, a világjárvány végét jelentheti.

Levitt, aki 2013-ban kapta meg megosztva a kémiai Nobel-díjat „a komplex kémiai rendszerek többszintű modelljének kifejlesztéséért”, Kínában az utóbbi hetekben sűrűn emlegetett lett, ugyanis

annak ellenére, hogy nem járványtani szakember, teljesen pontosan leírta hetekkel ezelőtt, hogy hogyan fog lelassulni a vírus terjedése Kínában.

Most azt állítja, hogy a legtöbb emberre veszélytelen lesz a vírus, és azt is, hogy a vírus március végén fog eltűnni Kínából. Előbbi kijelentését arra alapozza, hogy annak ellenére, hogy a vírus terjedéséhez szinte kirívóan ideálisak a körülmények, csak az össznépesség 20 százaléka fertőződik meg. Azt is állítja a kedden megjelent cikkben, hogy maga

az olaszországi társadalom struktúrája, valamint kultúrája is felelőssé tehető a viszonylag sok áldozatért.

Viszont azt is szükségesnek tartotta kiemelni, hogy nem tartja feleslegesnek a különböző országokban meghozott óvintézkedéseket, mert azok is tesznek ellene, hogy nagyobb baj alakuljon ki.

Izraeli Nobel-díjast tüntetnek ki Debrecenben

Arieh Warshel az első kutató, akit „University of Debrecen Science Impact Award” díjjal ismer el az egyetem Szenátusa.