Lezárják Csehország határait

Külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be az országba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre.

Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után pénteken Prágában közölte, hogy az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre.

„Március 16-ától, tehát hétfőre virradóra minden idegen állampolgárnak tilos lesz belépni Csehország területére, ugyanakkor a cseh állampolgárok nem utazhatnak külföldre”

— mondta Babis újságíróknak egy sajtótájékoztatón. Kivételt ez alól csak azok az idegen állampolgárok képeznek, akiknek tartós lakhelye van Csehországban vagy 90 naptól hosszabb tartózkodásra feljogosító vízummal rendelkeznek.

Koronavírus update: készülő tömegsír, karanténba zárt kormány, home office

Iránban tömegsírokat készítenek elő, Romániában karanténba került a teljes kormány, hazánkban már 19 fertőzött van. Mutatjuk a legfrissebb fejleményeket.

Ezen túlmenően a kormány kiterjesztette a kötelező kéthetes házi karantént mindazokra a cseh állampolgárokra, akik azon 15 ország valamelyikéből térnek vissza, amelyeket a szükségállapot bevezetéséről hozott csütörtöki kormánydöntés megnevez.

Eddig a karantén-kötelezettség csak az Olaszországból visszatérő csehekre vonatkozott.