A karantén elhagyására buzdít a római magyar nagykövetség

A lehető leghamarabb hagyják el az országot – kéri a Facebookra kitett közleményében az Olaszországban tartózkodó magyarokat a római magyar nagykövetség. A közleményt az Index vette észre.

„Felhívjuk az Olaszországban tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a koronavírus válsághelyzet miatt az olasz hatóságok 2020. március 10-től az egész ország területére kiterjesztették biztonsági intézkedéseiket, melyek értelmében kizárólag munka- vagy egészségügyi, illetve alapvető szükségletek kielégítésére irányuló nyomós indok miatt engedélyezett otthonaik, szálláshelyeik elhagyása” – írja közleményében a római magyar nagykövetség.

„A rendelkezés ugyanakkor nem akadályozza az ország területén tartózkodó külföldi állampolgárok hazajutását, ezért kérjük — amennyiben turisztikai céllal tartózkodik az országban, illetve nyomós munka- vagy egészségügyi szempont nem indokolja az országban maradását –,

hogy a lehető leghamarabb gondoskodjanak Magyarországra történő hazajutásukról.”

A római magyar nagykövetség közleménye ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az utazás megszervezésében a konzulátus nem tud segítséget nyújtani.

A poszt alatt igen markáns hangvételű megszólalások kommentálják az állásfoglalást: „HELLO !!!!!! Karantén van egész Olaszország területén, csak munkába lehet menni. Erre azt mondják, hogy hagyják el Olaszországot ???? És ???? Aki megbetegedett az hozza Magyarországra a virust ????”

Mint arról  mi is beszámoltunk, Olaszországban kedd reggeltől csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap – jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök. Nincs többe „vörös zóna”, egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak.

Egész Olaszországra kiterjesztik a karantént

Városát kedd reggeltől csak az hagyhatja el majd munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap – jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök.