Koronavírus miatt elhalasztják az auschwitzi Élet Menetét

Az év legnagyobb Holokauszt megemlékezését április 21-én tartották volna, de most bejelentették, hogy a vírus miatt elhalasztják. 

Ahogy korábban a Neokohn beszámolt, a világ minden részén érintette a zsidóságot a koronavírus. Világszerte korlátozzák az utazásokat, így a purimi és pészachi időszakra tervezett utak is érintettek.

Az Auschwitzi Emlékmúzeum is arra kérte az idegenvezetőket és utazási irodákat, hogy a koronavírussal fertőzött területekről ne vigyenek látogatókat a múzeumba.

Az Élet Menetét már 1988 óta minden évben megrendezik.  A rendezvény tízezer embert vonzott volna, több mint 40 országból.  A szervezők most bejelentették, hogy határozatlan ideig elhalasztják a felvonulást — írja The Jerusalem Post. 

Az idei rendezvényre 150 holokauszttúlélő is érkezett volna és több, mint 40 országból vártak fiatalokat.

„Miután konzultáltunk a megfelelő egészségügyi szervekkel, nehéz szívvel, de arra kényszerülünk, hogy bejelentsük, hogy elhalasszuk a menetet – jelentette be Shmuel Rosenman az Élet Menet alapítvány globális vezetője.

A Birthright Israel szervezet is bejelentette, hogy elhalassza az utazásait a zsidó államban.

Izraelben több ázsiai és európai országból érkező utas számára megtiltották a belépést. Az ötezer fő feletti rendezvények megtartását betiltották. Így a március 20-ra tervezett Jeruzsálem Maraton is elmarad, csütörtöki hírek szerint októberre halasztják a sporteseményt.