Netanjahu halasztaná bírósági tárgyalását

Halasztási kérelmet adott be az izraeli miniszterelnök védőügyvédje a Netanjahu ellen felhozott korrupciós ügyek tárgyalásával kapcsolatban.

Mint ismert Avihaj Mandelblit főügyész tavaly év végén emelt vádat Netanjahu ellen összesen három korrupciós ügyben. A vesztegetés, csalás és bizalommal való visszaéléssel kapcsolatos vádakra első alkalommal március 17-én kellene felelnie a védelemnek.

Most azonban a Ynetnews hírportál azt írja, hogy Netanjahu ügyvédjén, Amit Hadadon keresztül vasárnap a tárgyalás halasztásának kérelmével fordult a bírósághoz.

Hadad technikai okokra hivatkozik a kérelmében, rámutatva, hogy már hónapokkal ezelőtt igényeltek olyan anyagokat, amelyeket a védelmi eljáráshoz szerettek volna használni, azonban azok nem érkeztek meg időben hozzájuk.

Ez első alkalom Izrael történelmében, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök ellen vádat emelnek. Netanjahu tagadta, hogy bűncselekményt követett el, és kijelentette, hogy az egész egy „puccskísérlet” a megbuktatására.

Két héttel a választások után tárgyalják az izraeli miniszterelnök korrupciós ügyét

A Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök elleni három korrupciós ügy tárgyalása két héttel az izraeli választások után, március 17-én délután 3 órakor veszi kezdetét.