Hitlerrel kampányolt egy brazil diák

Führernek készült és a „negyedik birodalomról” kampányolt egy gimnazista Brazíliában, mert szerinte ezzel sikeresen lehetett volna osztálya képviselője az iskolában.

11 brazil egy fotón általában a joga bonito-imázsát feltételezi. A „gyönyörű játék” (a futball) helyett azonban 11 brazil diák látható, ahogy éppen a hitleri harmadik birodalom kézfeltartásos köszöntésével üdvözlik egymást. A kép hatalmas felháborodást keltett.

A közelmúltban egy lengyel általános iskolai színjátszó tagozattal tanulmányi kapcsolatot ápoló csoport hasonló tematikájú akciója borzolta a kedélyeket, ahol a kisgyermekek „kreatív” tanáraik ösztönzésére auschwitzi rabruhában szerepeltek és velük szemben hasonló 6-7 éves társaik náci egyenruhában masíroztak.

Auschwitzi elgázosítást játszottak lengyel diákok

Elítélte az Auschwitz Múzeum, hogy egy lengyel általános iskolai előadáson a diákok csíkos rabruhában játszották el, hogyan haltak meg a zsidók a haláltábor gázkamráiban.

A napokban történt esetről a brazil Folha de Sao Paulo napilap közölt cikket. Ebből az derül ki, hogy a Recife város privát iskolájában, a Szent Mária Gimnáziumban

a diákok azért pózoltak náci karlendítéssel, hogy így fejezzék ki bátorításukat és bizalmukat abban a jelöltjükben, aki hitleri propaganda-módszerekkel szeretett volna az iskolai diáktanácsban képviselőjük lenni. 

„Azt ígérte, hogy olyan lesz mint a führer, és hogy megteremti számunkra a negyedik birodalmat” — idézik a lapban a sajátságos „kampánystratégiát”.

A diákok a náci karlendítéses fotójukat feltöltötték az egyikük Instagram oldalára is, amihez egyértelműsítő szöveget is posztoltak, mint például „árja” vagy „negyedik birodalom”. 

A fotót azóta letörölték, és az iskola vezetése közleményében követte meg azokat, akik számára a 16-17 éves hallgatóik tette sértő volt. „Iskolánk nem tolerálja az olyan viselkedést, amely ellentétes a keresztényi és etikai értékekkel, továbbá szembemegy bármilyen vallási, faji vagy emberi tiszteletnek” — fogalmazott a gimnázium.

Büntetésként a 11 tanulónak egy hét felfüggesztést adtak az iskolai tanulmányaik alól.