Törölte márciusi Németországból induló izraeli járatait a Lufthansa

A cég több leányvállalata, a Swiss és Austrian Airlines is így tett.

Március 8-tól 28-ig törölte Izraelbe tartó járatait a Lufthansa — ez derül ki a cég csütörtöki bejelentéséből a Ynetnews szerint. A döntés nem sokkal azután született, hogy a zsidó állam több európai ország, köztük Németország utasainak is megtiltotta az országba lépést a koronavírus elleni óvintézkedések részeként.

„A Lufthansa csoport gazdasági és operatív okokból kényszerült a lemondásra, mivel sok utas nem jogosult belépni az országba” — szerepelt a vállalat nyilatkozatában.

A Tel Avivba és Eilatba induló járatokat a cég leányvállalatai közül a Swiss és Austrian Airlines is törölte. Noha a lemondások hivatalosan vasárnaptól lépnek érvénybe, a fedélzeten szolgáló személyzet érintettsége miatt már pénteki és szombati járatokat is visszamondtak.

A Lufthansa szintén bejelentette: legalább 150 gépét „pihentetni” kényszerül, valamint repülési menetrendjét 25 százalékkal csökkenti a koronavírus hatására. Eddigi tervek szerint európai járatai közül csaknem 7100-at törölnek márciusban.

Törölte néhány budapesti járatát az El Al

A vírus miatt az El Al jelentős létszám-leépítést is tervez: az összesen 6300 fős csapat mintegy hatodát tervezik elküldeni.

Az óriásvállalat szerint eddig nem lehet pontosan megbecsülni, mekkora kárt fognak okozni a koronavírus miatt meghozott lépések.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az iparágat érintő károk akár a 100 milliárd dollárt is elérhetik.