Véget érnek valaha az izraeli választások?

Holnap a zsidó állam polgárai újra a szavazóurnákhoz járulnak, azonban a legfrissebb felmérések szerint Beni Ganz és Benjamin Netanjahu ismét fej-fej mellett állnak a hajrában. 

Izrael hétfőn újra szavaz, azonban az előrejelzések szerint ez a voksolás egy újabb döntetlent fog eredményezni — írja az Algemeiner. 

Egy év alatt már a harmadik választására készül a zsidó állam. Az Israel Hayom által publikált felmérés szerint mind az ellenzéki Kék és Fehér párt mind pedig a kormánypárti Likud 33 parlamenti helyet fog megnyerni. A közvéleménykutatás alapján sem a jobboldali pártok, sem pedig a bal-közép koalíció nem fog tudni annyi szavazatot begyűjteni, ami elegendő lenne a kormányalakításhoz.

Tavaly kétszer is meghiúsult a kormányalakítás miután nem tudtak egyezségre jutni a pártok. Netanjahun a korrupciós vádak miatt is nagy a nyomás, hiszen a tárgyalások két héttel a választások után fognak megkezdődni.

Ha Netanjahu mégis győz akkor ígérete szerint annektálja a júdeai és szamáriai zsidó településeket. Az amerikai béketerv ugyanis kellő nemzetközi támogatást fog jelenteni ehhez a lépéshez.

Izraelben ismét patthelyzet, már negyedik választásról is beszélnek

Ismét patthelyzetet jeleznek Izraelben a felmérések két héttel a parlamenti választások előtt, és egyre több szó esik egy lehetséges negyedik voksolásról.