Törölte néhány Tel-Avivba induló járatát a WizzAir

A légitársaság bejelentette, hogy a COVID-19 vírusfertőzés miatt megfigyelhető keresletcsökkenés következtében módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét.

Törli egyes Tel-Avivba közlekedő járatait a WizzAir a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakban. A módosítás egy magyarországi járatot érint a Debrecen–Tel-Aviv útvonalon — írja a hvg.hu.

Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatják, és átfoglalják egy alternatív útvonalra — írják közleményükben. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának WIZZ számlára való jóváírása között.

Az izraeli sajtó értesülései szerint jelenleg legkevesebb 1700 fő tartózkodik karanténban az országban – sokan azok közül, akik kapcsolatba kerültek olyan dél-koreai turistákkal, akik a hónap elején tértek haza, majd a tesztek kimutatták náluk a koronavírust.

A vírus miatt az El Al izraeli légitársaság is különleges intézkedéseket léptetett életbe: több útvonalon is felfüggesztette járatait – köztük számos olasz célállomás felé, beleértve Milánót, Velencét és Rómát, Nápolyt. Március 3-tól minden Thaiföldről érkező és onnan az országba utazó járatot törölnek, és az erre a hétre időzített tokiói útvonal megnyitását is elhalasztották április 4-ig. A pekingi és hongkongi járatok felfüggesztését május 2-ig kiterjesztették.

Koronavírus Izraelben – mutatjuk a nap legfontosabb híreit

Már 1700-ra nőtt a karanténban lévők száma, nem léphetnek be az Olaszországból érkező külföldiek sem.