Izrael helikopterekkel és drónokkal támadhatta a szíriai állásokat

A szíriai állami média csütörtök este azt állította, hogy izraeli helikopterek szír katonai pozíciókat vettek célba a Golán-fennsíkon, ez volt néhány órán belül a második Izraelnek tulajdonított támadás – írja az Új kelet online.

A SANA szerint három katona megsérült, amikor izraeli helikopterek a szír hadsereg Kuneitrában valamint al-Katanijah és al-Hurrijet falvakban lévő pozícióra tüzeltek.

Az izraeli hadsereg irányelvéhez hűen nem kommentálta a riportot.

Órákkal korábban a SANA egy “civil” haláláról számolt be, akinek az autójára egy izraeli drón rakétát lőtt ki Szíria déli részén. A rezsimhez hű más médiajelentések azt állították, hogy a férfi egy helyi rendőr volt.

Meg nem erősített szíriai riportok szerint az izraeli dróncsapás célpontja a libanoni Hezbollah terrorszervezet egyik vezető tagja volt Szíriában. Az Imad Tawilként azonosított férfi Hader falu közelében, Kuneitra mellett autózott a szír Golán-fennsíkon.

Izrael évek óta figyelmeztet Irán folyamatos kísérleteire, hogy megvesse lábát Szíriában, és csendes hadjáratot folytat az ellen, hogy Teherán új frontot hozzon létre a határain.

Izraeli légicsapás szíriai fegyverraktárakra, hét halott

A támadást megelőző órákban lőszerszállítmány érkezett Teheránból a repülőtérre a repülési adatok szerint.