Ismét rakétázták Izrael déli részét

Vörös riasztás volt Askelonban és további, a Gázai övezet közelében fekvő városokban.

A légvédelmi szirénák vasárnap délben szólaltak meg Izrael déli részén, miután egy sor rakétát indítottak a zsidó állam felé a Gázai övezetből. Az IDF tisztjei arról számoltak be, hogy 21 rakétát lőttek Izraelre, és ezek közül a Vaskupola sikeresen le is szedett tíz olyan rakétát, amelyek a röppályájuk alapján fenyegetést jelentettek a dél-izraeli településekre – számol be az Israel Hayom.

A támadást minden bizonnyal egy, a mai nap korábban történt akcióra válaszul indították, amelynek során az Izrael Védelmi Erők egységei megölték a Palesztin Iszlám Dzsihád két terroristáját.

Az izraeli katonák akkor csaptak le rájuk, amikor egy rögtönzött robbanószerkezetet helyeztek el a határkerítésen.

A két terrorista minden valószínűség szerint a Palesztin Iszlám Dzsihád egy olyan különutas csoportjához tartozott, amely úgy véli, őt nem köti a tűzszünet.

Röviddel azelőtt, hogy a rakétákat elindították a zsidó állam felé, az izraeli megtorlástól való félelem miatt a palesztinok hozzákezdtek a kulcsfontosságú létesítmények evakuálásához.

A Hamász és az Iszlám Dzsihád szövetséget kötött Izrael ellen

A palesztin terrorszervezetek megegyeztek, hogy a következő konfliktusban vállt vállnak vetve fognak a zsidó állam ellen harcolni.