Ismét rakétázták Izrael déli részét

Vörös riasztás volt Askelonban és további, a Gázai övezet közelében fekvő városokban.

A légvédelmi szirénák vasárnap délben szólaltak meg Izrael déli részén, miután egy sor rakétát indítottak a zsidó állam felé a Gázai övezetből. Az IDF tisztjei arról számoltak be, hogy 21 rakétát lőttek Izraelre, és ezek közül a Vaskupola sikeresen le is szedett tíz olyan rakétát, amelyek a röppályájuk alapján fenyegetést jelentettek a dél-izraeli településekre – számol be az Israel Hayom.

StandWithUs on Twitter: „WATCH: Moments of terror caught on video as 20 rockets were fired from Gaza toward southern Israel. Thousands of innocent families ran for shelter. At least 10 rockets were intercepted by Iron Dome. #IsraelUnderAttack #IsraelUnderFire pic.twitter.com/7piWJ6z5EB / Twitter”

WATCH: Moments of terror caught on video as 20 rockets were fired from Gaza toward southern Israel. Thousands of innocent families ran for shelter. At least 10 rockets were intercepted by Iron Dome. #IsraelUnderAttack #IsraelUnderFire pic.twitter.com/7piWJ6z5EB

A támadást minden bizonnyal egy, a mai nap korábban történt akcióra válaszul indították, amelynek során az Izrael Védelmi Erők egységei megölték a Palesztin Iszlám Dzsihád két terroristáját.

Az izraeli katonák akkor csaptak le rájuk, amikor egy rögtönzött robbanószerkezetet helyeztek el a határkerítésen.

A két terrorista minden valószínűség szerint a Palesztin Iszlám Dzsihád egy olyan különutas csoportjához tartozott, amely úgy véli, őt nem köti a tűzszünet.

Röviddel azelőtt, hogy a rakétákat elindították a zsidó állam felé, az izraeli megtorlástól való félelem miatt a palesztinok hozzákezdtek a kulcsfontosságú létesítmények evakuálásához.

A Hamász és az Iszlám Dzsihád szövetséget kötött Izrael ellen

A palesztin terrorszervezetek megegyeztek, hogy a következő konfliktusban vállt vállnak vetve fognak a zsidó állam ellen harcolni.