A Hamász és az Iszlám Dzsihád szövetséget kötött Izrael ellen

A palesztin terrorszervezetek megegyeztek, hogy a következő konfliktusban vállt vállnak vetve fognak a zsidó állam ellen harcolni. 

Zijád al Nakhala, a palesztin Iszlám Dzsihád vezetője csütörtökön bejelentette, hogy a szervezete katonai szerződést kötött a Hamásszal. Vagyis egy lehetséges következő konfliktusban együtt fognak harcolni Izrael ellen – írja a The Jerusalem Post.

Mikor november elején az Iszlám Dzsihád konfliktusba keveredett Izraellel, akkor a Hamász nem avatkozott az eseményekbe, amit több palesztin szervezet is kritizált.

Folytatódhatnak a célzott likvidálások

A gázai terroristák célzott likvidálásának folytatásáról beszélt az izraeli külügyminiszter a hadsereg rádiójában csütörtök reggel.

Nakhala bejelentése alapján, ha Izrael és az Iszlám Dzsihád újra összetűz, akkor a Gázát uraló szervezet sem fog kimaradni a harcból.

Kérdés, hogy a gyakorlatban valóban együtt fog-e működni a két csoport, akik között majdnem kisebb összecsapás tört ki a novemberi esetet követően. Egyiptomnak kellett közbelépnie, nehogy egymásra fogja a fegyvereit a két szervezet.

Mindeközben Katar bejelentette, hogy meghosszabbítja a Gázának szánt segélyeket. Iszmáíl Hanije, a Hamász vezetője nemrég Katarban járt, ahol Tamim emír ígéretet tett a gázai övezet támogatására.