Spielberg az izraeli-palesztin konfliktusról forgat

Az év egyik legjobban várt könyvének filmforgatási jogát szerezte meg az Oscar-díjas rendező, aki megint egy nagy érzelmeket felkavaró filmet készíthet.

A The Jerusalem Post egy hollywoodi magazint idézve számolt be arról, hogy az ír bestseller szerző, Colum McCann Apeirogon című regénye a napokban jelenik meg a Random House-nál, de Steven Spielberg érdekeltségébe tartozó cég, az Amblin Partners máris megszerezte a történet filmjogait.

A mű egy izraeli és egy palesztin apáról szól, akik elveszítették lányaikat, de az apák a gyászuk miatt érzett fájdalmukat az aktivizmus szolgálatába állítják.

A könyv egyike a legvártabb 2020-as köteteknek a The New York Times szerint.

A szerző úgy vélte, hogy nem véletlen Spielbergék választása, hiszen a rendező „mindig is kockázatos történeteket készített, fontos morális dilemmák foglalkoztatták, és napjaink problémáinak gyökeréig próbál leásni”.

Spielberg cége egyébként nemrég ismét nagy diadalt aratott azzal, hogy annak a filmnek volt a társproducere, amely három Oscar-díjat is nyert: Sam Mendes első világháborús mozijának, az 1917-nek.

Spielberg: Az iskolában zaklattak a zsidóságom miatt

Az iskolai zaklatások miatt szégyellte, hogy zsidó – mondta a világhírű filmrendező a Miért gyűlölünk? című új sorozatának bemutatója alkalmából.