Izrael válaszcsapást mért Gázára az onnan érkező rakéták miatt

Az izraeli légierő Hamász célpontokat bombázott szombat éjszaka. 

Az izraeli hadsereg közlése szerint a légierő gépei szombatról vasárnapra virradó éjjel több célpontot semmisítettek meg a Gázai övezetben – írja a The Times of Israel.

A hadsereg ezzel arra a két rakétára válaszolt, amelyeket Gázából lőttek ki Izraelre szombat este. A lövedékek egy réten csapódtak be, az övezettől keletre található Kisszufim kibuc mellett.

Az IDF hivatalos közleményében tudatta, hogy a hadsereg teljes készültségben van.

Gázából nem érkeztek hírek sem a kárról, sem pedig esetleges sérülésekről.

Az elmúlt héten többször felröppent a hír, hogy Egyiptom közvetítésével sikerül tűzszünetet kötni Izrael és a gázai terrorcsoportok között. Gázából a „szokásos” lufibombák mellett az elmúlt napokban folyamatosan kisebb rakéták is érkeztek, és a határ mentén több összecsapás is történt.

Egy libanoni újság beszámolója szerint azonban a Hamász csak akkor kész csökkenteni a lufibombák számát, ha Izrael tejesíti a követeléseiket. Pénteken és szombaton több ilyen szerkezet is landolt Izraelben, ezeket a rendőrség sikeresen hatástalanította.

Izrael kemény választ ígért arra az esetre, ha a támadások folytatódnának.

„Szeretném, ha világos lenne, hogy nem toleráljuk Gáza agresszióját. Alig néhány hete likvidáltuk az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjét, úgyhogy azt tanácsolom a Dzsihádnak és a Hamásznak, hogy ezt ne felejtsék el – jelentette ki Benjamin Netanjahu a vasárnap reggeli kabinetülésen.

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a hadsereg készen áll arra, hogy szétzúzza a gázai terrorcsoportokat.

Netanjahu és Bennett célzott likvidálásokkal fenyegeti a Hamászt

A miniszterelnök szerint a terrorcsoport vezetőinek fel kéne frissíteniük az Iszlám Dzsihád parancsnok meggyilkolásával kapcsolatos emlékeiket.