Izraeli startupok is készülnek a Tour de France-ra

A zsidó állam első ízben szerepel majd a nyári kerékpárversenyen. A csapat hivatalos neve az “Israel Start-Up Nation” lesz.

A magát következetesen startup nemzetként definiáló Izrael különös megjelenési formát talált a nyár egyik legfontosabb nemzetközi sporteseményére: az ország legjobb kerékpárosaiból verbuvált csapatot a „startup nemzet” néven regisztrálta a francia körversenyre — írja a The Jewish Voice.

Az ország első alkalommal szerepel majd profi kerékpárcsapatával a Tour de France-on, és mivel még kísérleti fázisban lévő, új cégek segítik őket a felkészülésben, ezért esett a választás erre a névre.

Az Israel21c.org beszámolója szerint a sportolók menedzsmentje több startup vállalattal is tárgyalt, de végül két céget választottak ki arra, hogy az ő szolgáltatásaikkal szövetkezve közösen készüljenek fel a júniusi versenyre.

Physimax Technologies  szakemberei mesterséges intelligencia technológiájukkal és számítógépes programjukkal alakítanak ki személyre szabott edzéstervet, különösen szem előtt tartva a sérülésmentes erőfeszítéseket.

A Biobeat pedig olyan új hordozható szerkezettel segíti majd a csapatot, amelyik folyamatosan rögzíti és tájékoztatja a sportolókat arról, milyenek a legfőbb életfunkciós értékeik.

„Ez mindkét fél számára győztes megoldás. A cégek a felkészülési időszak alatt fejleszthetik a termékeiket, míg a csapat tagjai növelhetik az esélyét annak, hogy a legmagasabb szinten tudjanak teljesíteni” — fogalmazott Paulo Saldanha, a csapat egyik vezetője.

A sportolók menedzsmentje és az SNC megállapodásának értelmében az eredetileg Israel Cycling Academy névre hallgató csapat 30 versenyzője Franciaországban “Israel Start-up Nation” néven gurul majd.

Koronavírus: látszólag könnyű megoldással állítaná meg egy izraeli startup a járványt

Maszkok és más védőruhák is készíthetőek a szövetből, amiből az izraeli szakemberek Kínába exportálnának.