Izraeli és francia pilóták polírozták angol nyelvtudásukat

A Dél-Izraelben zajló hadgyakorlat során izraeli F-16-os gépek és a franciák Dassault Rafales-jai tesztelik képességüket – és pilótáik angol nyelvtudását. A légierő közleménye szerint a gyakorlat jó alkalom külföldiekkel való együttműködés és nyelvtudás fejlesztésére – írja a Times of Israel.

A hadgyakorlatot hétfőn és kedden Izrael déli részén tartották, az izraeli gépek az Eilaton található Ovda repülőtérről, a franciák az izraeli partoknál horgonyzó repülőgép-anyahajóról közelítették meg a helyszínt.

Az ilyen hadgyakorlatok nem csak a külföldi légierőkkel történő együttműködést és a pilóták nyelvtudását fejleszti, de az országok diplomáciai együttműködésére is jó hatással van.

Ezért Izrael korábban olyan országokkal is folytatott hadgyakorlatokat, melyekkel nem áll hivatalos diplomáciai kapcsolatban, így például Pakisztánnal vagy az Egyesült Arab Emirátusokkal.

A mostani gyakorlatban két csapat „küzdött” egymással, és annak érdekében, hogy a pilóták még inkább megismerjék az együttműködésben rejlő lehetőségeket, az egyes csapatokban egyaránt voltak mindkét ország pilótái.

„Együtt is és egymás ellen is repültünk” – nyilatkozta az izraeli részről a hadgyakorlatot vezető hadnagy, akinek nevét biztonsági okokból nem közölhették.

Elmondása szerint az izraeli pilóták a franciákhoz képest kevésbé vannak hozzászokva az angol nyelv használatához.

„Nincs lehetőség arra, hogy hosszú másodperceken gondolkozzon egy pilóta egy-egy szó jelentésén, hiszen másodpereceken múlhat minden”

– mondta a hadnagy, aki hozzátette, hogy „természetesen vannak gyakran használt kifejezések, melyeket rengetegszer gyakoroltunk, de hibázni egy akció során sem lehet”.

Netanjahu és Bennett célzott likvidálásokkal fenyegeti a Hamászt

A miniszterelnök szerint a terrorcsoport vezetőinek fel kéne frissíteniük az Iszlám Dzsihád parancsnok meggyilkolásával kapcsolatos emlékeiket.