Trailer: Röhrig Géza francia ellenálló szerepében tér vissza a filmvászonra

Az Ellenállás (Resistance) idén kerül mozikba.

Két magyar színész is szerepet kapott abban a filmben, aminek főszerepét Jesse Eisenberg játssza. A Saul fia főszereplője, Röhrig Géza mellett az Apró mesékből ismert Kerekes Vica is feltűnik a képkockákon.

Az Ellenállás (Resistance) című film Marcel Marceau francia pantomimművész életét mutatja be, és azt, hogy társaival miként harcolt a francia ellenállási mozgalomban, illetve miként próbálta megmenteni elárvult zsidó gyermekek ezreit a második világháború idején.

„Az Ellenállás igaz történeten alapuló sztorija követi annak az önzetlen cselekménynek a meséjét, ami számtalan életet képes örökre szólóan megváltoztatni” — olvasható a film leírásában.

Röhrig Géza is feltűnik Jesse Eisenberg új holokausztdrámájában

Az amerikai filmsztár a zsidó pantomimművész, Marcel Marceau életéről szóló filmben két magyar színésszel közösen szerepel.

Mint korábban írtunk róla, a filmet a venezuelai Jonathan Jakubowicz rendezte, és jeleneteit két éve forgatták Prágában. A szereplők között szintén feltűnik benne a többszörös Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas amerikai Ed Harris is.

A film tengerentúli premierje március 27-re várható, és Európában elsőként Spanyolországban vetítik majd. Itthon várhatóan 2020 végén kerül mozikba — derül ki a Szeretlek Magyarország cikkéből.

RESISTANCE – Official Trailer I HD I IFC Films

Opening in theaters and VOD March 27thDirected by: Jonathan JakubowiczStarring: Jesse Eisenberg, Ed Harris, Clémence Poésy, Matthias Schweighöfer, Félix Moat…